Кирил Домусчиев: Време е прокуратурата да се порови малко в енергетиката

OFFNews 11 февруари 2020 в 08:37 6906 6

Цената на индустриалния ток у нас е между 25% и 30% по-висока от тази в страните с развита икономика, обяви председателят на КРИБ и собственик на Нова тв Кирил Домусчиев пред телевизията. "Това е тенденция, която се запазва устойчиво, влияе на населението и в крайна сметка – на потреблението", допълни той.

"Надявам се, че един ден прокуратурата ще намери време да влезе и в енергетиката и да порови малко", каза още той. И допълни, че у нас има енергийна мафия. Всичко това се правело съзнателно, но има и елемент на непрофесионализъм. Затова представителите на бизнеса искали оставките на ръководството на БЕХ и на изпълнителния директор на Българската енергийна борса.

„Когато има такива пикове, тези хора правят огромни печалби на гърба на бизнеса – схемата е подобна на това, което се е случвало в последните 15-ина години в Комисията по хазарта”, каза още председателят на КРИБ.

Домусчиев определи ТЕЦ „Марица Изток 2” като съвременния „Кремиковци”. "Защо продължава да работи с половината от мощностите си и в същото време получава субсидия. Те имат 350 млн. загуби, които покриваме ние, данъкоплатците. Колкото повече пари наливаш в една черна дупка, толкова по-голяма ще става тя. „Марици”-те могат да не затворят, но трябва да се направи модернизация. Има достатъчно средства, които ще дойдат по линия на Европа. Това се прави на много места. Неслучайно ТЕЦ – Варна минава на газ”, каза още Домусчиев. 

Той добави, че представителите на бизнеса вече са получили покана за среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. „Това е реакцията на правителството. На тази среща ще обсъдим темата за такива ненотифицирани държавни помощи, защото такава ще бъде отпусната на „Марица Изток 2” с нейна заповед. Заради тази помощ ще бъдем и глобени. Това е абсолютно престъпно. Ще го обсъдим с Петкова и ще настояваме за оставки на определени ръководители”, заяви Кирил Домусчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

6

leomesi

11.02 2020 в 16:47

Гешев нещо се покри, след няколко дни активност...Да не му писна вече?

17156

5

aviatora

11.02 2020 в 14:34

Направиха го бизнесмен престъпниците от ГЕРБ.

17156

4

aviatora

11.02 2020 в 14:34

Този много примерен бизнесмен го дава

15509

3

Бухльо

11.02 2020 в 12:04

Време емай прокуратурата да се порови във фармацевтичните предприятия. Да види дали произвеждат това, което пишат по етикетите.
И с черното тото в спорта може да се позанимава.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

11.02 2020 в 10:38

Гел Ага... Ама не забравяй най-новата ни история.. И един твой предшественик, като председател на КРИБ.. Какво му се случи..
Щото и той като теб се бе зафанал да критикува правителството-слънце.. Да му поставя условия..
Ама Дудуков чак му къса вестничето в ефир, га са обърна палачинката..
Много взе да са обаждаш напреко новата права априлска линия..
Той Далавери ти понамекна нещичко с осъждането за приватизацията на БМФ-то..
Та да не ти пратят Гешефтко.. Че той олигарсите по азбучен ред ги е подкарал.. Първо Арабаджиеви, после - Баневи, Божков..
Гергов още му е нужен на Баце - с БСП да го сватосва за бъдещо управление, та направо на буква Д може да се прескочи..

5784

1

Бабатунде

11.02 2020 в 09:38

Абе мистър пластична операция е прав, ама ... едни 50 милиона ми се въртят в главата, като му прочета името ? Идея там Ко Стана ? Валери Симеонов май знае ?