Компании от 14 държави представят ресурсно ефективни решения

OFFNews 27 февруари 2019 в 14:28 1755 0

Тазгодишните изложения на Виа Експо EЕ & ВЕИ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране) и Smart Cities (интелигентни градове) ще се проведат от 16-и до 18-и април в ИЕЦ, Зали 5 и 6, София. Участват водещи компании от 14 държави. За 10-а поредна година ще се реализира Австрийски павилион - страната залага на научноизследователска и развойна дейност, което ѝ отрежда роля на лидер в областта на зелените технологии.

"Изложителите предлагат атрактивни решения за всяка индустрия, селско стопанство, община и дом. Те спестяват ресурси и дават конкурентно предимство - споделят организаторите от Виа Експо. - Посещението е отлична възможност за запознаване с ползите от евентуална инвестиция, взимане на решение, както и за намиране на нови бизнес партньори - част от участниците търсят дистрибутори в Югоизточна Европа."

Продуктови акценти

KBE Bioenergie и Herz (котли на биомаса), Kahl (системи за производство на пелети), Uniconfort (когенерация), Hitachi Zosen Inova (енергия от отпадъци), Vivalux (LED лампи, енергоспестяващи крушки), Kawasaki Gas Turbine Europe (газови турбини), Проксимус Инженеринг (оборудване за ОВК), Меканикал Солюшънс (соларни панели и термопомпи), CINK Hydro-Energy (оборудване за микро- и миниводноелектрически централи), Телком Инженеринг (електрически превозни средства), Europlast Kunststoffbehälterindustrie (контейнери), Innova (уеб базирана система за събиране на отпадъците), ЕREMA, Братя Пашев и Molinari (машини за рециклиране), EcoSol (комунална техника за сметосъбиране, компостиране), Прайм Технолоджийс (машини за рециклиране на строителни отпадъци), Грийн Ембедед Системс (умни електромери и мрежи), Интраком Телеком (интернет на нещата, интелигентно осветление, мониторинг на трафика, паркинг системи), VAiOS (индустриална и домашна автоматизация) и др. станаха част от изложенията.

Съпътстваща програма

• “Зелени инвестиции в енергетиката” - форум на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество

• Програма LIFE - възможности за финансиране на проекти за управление на отпадъци и кръгова икономика

• Конференция “Sofia Smart City Marketplace“ на Клъстер София град на знанието и др.

Посещението на изложенията и участието в паралелните събития е безплатно - с предварителна регистрация на www.viaexpo.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови