Кредитният рейтинг на България най-висок от балканските държави

OFFNews 01 декември 2019 в 18:51 2735 4

Финансовият министър Владислав Горанов, който се появи заедно с премиера Борисов днес, обяви, че България е стигнала най-високия кредитен рейтинг на Балканите.

Министър Горанов коментира оценката на международната рейтингова агенция Standard & Poor's, която повиши кредитния рейтинг на България с положителна перспектива.

„Най-голямата кредитната агенция споделя нашите оценки за развитието на държавата до края на годината и през следващата, оценяват се положително всички структурни реформи по повод присъединяването на страната ни в чакалнята ERM II“, отбеляза Горанов.

Той подчерта, че сме успели да върнем доверието на партньорите след кризата с КТБ. „България е най-високия кредитен рейтинг на Балканите, изпреварвайки страни като Турция и Гърция“, заяви Горанов.

Праемиерът Бойко Борисов заяви, че оценката на най-голямата кредитна агенция в света за икономическата политика на правителството е положителна. По тази причина, той не би поискал оставката на финансовия министър, както са го призовавали от опозицията. Борисов цитира оценките на Standard & Poor's за страната ни, които говорят за стабилна банкова система и липсата на макроикономически дисбаланси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

4

Нострадамус

02.12 2019 в 10:49

Нoйe Цюрихeр Цaйтунг“: Бългaрия инcцeнирa бoрбa cрeщу кoрупциятa
В cъщoтo врeмe прeз пocлeднитe гoдини бяхa oткрити мнoжecтвo cъдeбни прoизвoдcтвa, кoитo ca пoлитичecки мoтивирaни !

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

01.12 2019 в 23:11

Каквито и символи да слагат след рейтинга "ВВВ" нямат практическо значение. Трите "В", означава за търговските банки по света - Боклук, Боклук, Боклук. Т.е. не давайте на държавата, на фирми и на физически лица от България кредити за поддръжка, развитие, или изграждане на големи стопански обекти!

9009

2

Mi

01.12 2019 в 20:40

Млиард на час! Общо 3 млиарда.