Кристалина Георгиева с трогателна изповед в Twitter след номинацията ѝ за шеф на МВФ

OFFNews 04 август 2019 в 11:53 8009 4

От село в България до шеф на Световната банка - ето как изглежда възможността! Това написа Кристалина Георгиева в профила си в Twitter часове, след като беше номинирана за поста управляващ директор на МВФ, съобщава Нова телевизия.

„Бабите и дядовците ми са с много ниско образование. Родители ми са завършили само гимназия. Аз съм първата в семейството, която има висше образование. От село в България до шеф на Световната банка - ето как изглежда възможността!”.

Това написа Кристалина Георгиева в профила си в Twitter часове, след като беше номинирана за поста управляващ директор на Международния валутен фонд. Посланието й бе придружено от следната семейна черно-бяла снимка:

В друг туит 65-годишната Георгиева благодари на българското правителство за подкрепата при издигането на кандидатурата ѝ.

"Благодаря на българското правителство и специално на премиера Бойко Борисов за доверието и подкрепата за моята номинация като кандидат за длъжността управляващ директор на Международния валутен фонд", написа Георгиева.

Тя спечели подкрепата на повече от 28-те държави членки на ЕС на 2 август, след два кръга на гласуване. Зад нейната кандидатура застана Франция, докато зад тази на опонента ѝ - Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

4

Tanos

05.08 2019 в 15:04

Пълен боклук, политикономия изучила, друго не. Сталинка! Помним я от ВИИ "К. Маркс". Но голяма нагаждачка и с късмет да се вре, където трябва. Дърта при това..., надхвърлила нивото си на компетентност.

23293

3

Стефан

04.08 2019 в 23:09

Да, и други международни авантюристи имат такива биографии. И?
А на такива места трябва да стоят хора трето-четвърто поколение с високо образование, ако не искаме светът да се затрие съвсем.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

04.08 2019 в 17:08

Сталинка към пострадалите в с Бисер и Аспарухово: Вие сте толкова бедни, че не покривате критериите на ЕС за бедност и помощи не ви се полагат!