Летище Мюнхен ще е концесионерът на летище София

OFFNews
17 юли 2019 в 15:09 | 6216 |1

Консорциум „СофКънект“, в който влизат оператора на летището в Мюнхен и инвестиционният фонд Meridiam, ще концесионира Летище София в следващите 35 години.

Победителят в конкурса бе обявен от министъра на транспорта Росен Желязков.

Спечелилият кандидат бе на трето място сред кандидатите по размер на предложеното годишно концесионно възнаграждение, но е получил високи оценки за техническата си оферта.

Консорциум „СофКънект“ е получил 86.12 точки в класирането, които са достатъчни, за да изпревари френско-турското обединение Aeroports de Paris Group -ТАВ Хаварлиманларъ Холдинг, чиято крайна оценка е 80,3 точки.

С много близък резултат на трето място е класирано предложението на Fraport  (80.19 точки). Четвърти остават британско-китайското обединение, водено от Манчестър Еърпорт Груп, а на пето - летището в Копенхаген.

Препоръчани материали
mimitooooo

Рейтинг : 1167

18.07 2019 в 11:10 1
+ 1
- 0
Не бързайте с новините! Има 10 дневен срок за обжалване! Турците ще обжалват, най-вероятно, и ВАС съдия срещу "скормна" сума ще отсъди по съвест, както стана и с летищата във Варна и Бургас. Беше спечелило летището на Копенхаген, НО Фрапорт играят с варненските мутри от ТИМ и ВАС отсъди, както си трябва!