Лицензът на Еврофутбол е отнет временно

OFFNews 25 март 2020 в 15:00 3465 0

Лицензът на букмейкъра "Еврофутбол"ООД е временно отнет от Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за срок от три месеца, стана ясно от проведеното днес заседание на комисията.

То беше предшествано от открито писмо от Еврофутбол, в което се алармира, че днес ще бъде отнето разрешението им за упражяване на дейността и хиляди ще останат на улицата.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

Обвиненията към "Еврофутбол" са за нарушение, което е аналогично като това, заради което тръгна кампанията срещу Националната лотария - че държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота. Това се отнася за период от пет години - от 18 декември 2014 година до 31 декември 2019 година.

Предполагаемите загуби за бюджета от това са над 300 милиона лева - 261 164 891,80 лева главница и 67 717 779,18 лева лихва за просрочия. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Административен съд-София град.

Пълното решение може да бъде видяно на сайта на ДКХ

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови