Мая Манолова: Няма основание за по-скъпо парно. КЕВР е основен генератор на инфлацията

OFFNews 04 юни 2019 в 10:48 2635 1

Мая Манолова

Националният омбудсман Мая Манолова определи като необосновано увеличението на цените на парното, топлата вода и тока. В интервю за БНТ тя коментира, че с регулярното поскъпване на комуналните услуги Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

Манолова припомни, че последното увеличение на парното беше през октомври 2018 г., а оттогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила, така че основания за повишаване цената няма.

"Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение. В същото време продължава да намалява количествата произведена и разпределена топлинна енергия, не намаляват технологичните загуби, намаляват ремонтните дейности, повишават се заплатите в дружествата, а се повишава цената на парното. Нито един от показателите, които КЕВР представя, не се подобрява", каза Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

1

Чичо ви

04.06 2019 в 11:23

Навременна и смела намеса на Омбудсмана, крайно време беше някой да каже на глас истината, че КЕВР работи не в защита интереса на Държавата и населението, а в полза интереса на корпоративни и частни субекти, повечето от които - чуждоземни, като с това директно подкопава националната ни сигурност! Закривай, разследване и съд.