Министър Петя Аврамова е поканила Николай Нанков за зам.-министър

OFFNews 21 септември 2018 в 11:27 5172 1

Новият регионален министър Петя Аврамова се надява предшественикът ѝ на поста Николай Нанков да остане неин заместник. Това обяви тя в първото си тв интервю след назначението в ефира на БНТ. 

"Мисля, че хора, които са натрупали знания и опит, какъвто безспорно Николай Нанков – той е от дълги години в министерството, бил е заместник-министър, министър на регионалното министерство. Смятам, че такива хора трябва да бъдат включени в работата там, където те са натрупали знание и опит. Аз лично бих се радвала и за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. И той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане заместник-министър", каза Аврамова.

След това уточни, че все още няма окончателно решение по въпроса.

Аврамова обеща ведомството ѝ да работи усилено за развитието на Северна България.

"Ще продължим ускорената работа по реализиране на автомагистралите, които са заложени в програмата и на министерството, и на правителството . АМ „Хемус“ безспорно е един обект, който трябва да бъде завършен. Това е автомагистрален участък, който е важен за Северна България. Когато говорим за балансирано развитие на регионите, трябва да го изпълним със съдържание и това е една от мерките Северна България да има магистрала. Всички виждаме, че в Южна България АМ „Тракия“ изигра своята роля. Тя се развива много по-ускорено и много по-бързо, много по-успешно. Така че трябва да работим за Северна България", каза тя.

Според Аврамова до 2024 година АМ „Хемус“ ще бъде завършена.

"За мен е изключително важен и пътят Видин-Ботевград – скоростен път, който свързва и би трябвало да свърже в бъдеще „Дунав мост 2“ с АМ „Хемус“, АМ „Тракия“ и АМ „Струма“ – изключително важен път за Северозападна България. Разбира се, няма как да не отчетем и работата, която предстои и за завършването на АМ „Струма“. Важен е и пътят от автомагистралата от Видин, от Русе до Велико Търново, Черно море. Изброявам един магистрален пръстен, който трябва да бъде реализиран в страната ни, в държавата, за да може да се пътува удобно и безопасно по пътищата", добави тя.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews