Московски разпореди проверка на Wizz Air

OFFNews 31 август 2017 в 14:51 5998 3

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) да извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air, съобщиха от ведомството.

Разпореждането е във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече седалки от наличния капацитет на унгарския авиопревозвач, изпълняващ полети до и от България.

За трети пореден ден днес пътници на Wizz Air се оказаха блокирани на летище София, заради продадени повече билети от местата в самолетите им.

Тази сутрин 40 души не са успели да се качат на самолета, за който имат билет.

Инспекторите на ГД ГВА ще извършат SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) проверки, които обхващат безопасността на полетите, техническото състояние на въздухоплавателните средства, документацията и екипажите на превозвача, както и дали компанията е спазила своите задължения за гарантиране правата на пътниците.

Българската страна няма правомощията да извършва цялостни проверки на дейността на авиокомпании регистрирани на територията на друга държава.

ГД ГВА ще изпрати официално искане до унгарските авиационни власти, които са надзорен орган на Wizz Air, за извършване на пълна проверка на авиокомпанията и обяснение за причините за възникналата ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12048

2

No-name

31.08 2017 в 17:42

aviatora, по всичко изглежда, че ти си нечий лизач. Хората, които стояха на летището вчера и днес с дублираните места не заслужават ли обезщетение, а? Не заслужава ли този проблем внимание? Я иди на теб да ти дублират мястото в самолета и да останеш да летището, да видим тогава дали няма да си промениш мнението за проверката на Московски.

17156

1

aviatora

31.08 2017 в 15:23

Московски, мушморк такъи лизач на задника на Бойку!!! Защо не вземеш да провериш и ТИМ-Варна, а?! ПОДЛОГО НА МАФИЯТА!!!