Нашата съвест е чиста. Спасихме Перник

Правителството няма забележки по качеството на водопреносната мрежа - обяви зам.-министър Нанков

OFFNews
30 април 2020 в 11:22 | 3986 |1

"Много се дразня по темата "Перник". Ако не го бяхме направили това съоръжение, не бяха паднали дъждове - идва коронавирусът и Перник остава без вода. Всички въпроси по тази тема са търсене под вола теле. Нашата съвест е чиста, защото ние спасихме града." 

Това заяви изпълнителният директор на Камарата на строителите Валентин Николов на брифинг в Министерски съвет, заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. 

По думите на Нанков правителството няма забележки по качеството на водопреносната мрежа, защото всеки ден между 250 и 280 л/сек. се подават към града. 

"Довеждащият водопровод е реализиран. Във връзка с онези малко над 30 млн. лв., които бяха разпоредени и преведени по сметка на общината за ремонт на водопроводите в града за два от 4 лота, строителни дейности и в момента се извършват и то бързо и качествено. За другите 2 лота, т.е. за другите две големи части на града, предстои да започнат ремонти дейности за малко над 100 млн. лв. В момента се готвят процедурите", обясни зам.-министърът.

Според него е имало известно забавяне при строителните дейности от около 2 месеца по "обективни причини", но темповете за ремонт на "амортизираната, остаряла и неподменяна водопроводна мрежа от 60 г." вървят добре и ще бъдат готови в обозримото бъдеще.  

Нанков заяви, че интерпретацията за предварително спукване на водопровода преди да бъде пуснат в употреба не са правилни, защото има процедури за всеки един обект. "Преди пускането има едни 24-часови проби, за да се отстранят евентуални дефекти. От 220 връзки, една, а след това още две бяха подменени", категоричен е зам.-министърът на МРРБ. Той не коментира честите аварии, които редовно оставят Перник без вода и след пускането на водопровода.

Препоръчани материали
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 1310

30.04 2020 в 11:57 1
+ 2
- 2
Тъй де.. Тръбите сложихме ли ги? Заровихме ли ги? Парите взехме ли ги? "Нормата на печалба" изпълнихме ли? Рестото върнахме ли?
ДА, ДА, ДА..
Ма Перник пак с вода от Студена се къпе и пие..
Ма то по тръбите нещо водата не идвала..

Карай да върви.. До следващата зима матряла ша забрави, че Перник и преди е бил във воден режим.. Щото то Витоша и реките понапълниха язовира през този топъл март..