Нова компания ще управлява мрежата на Теленор в България

OFFNews 02 юли 2020 в 10:57 4619 0

PPF Telecom Group днес обяви приключването на разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

Теленор България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

От дружеството подчертават, че преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти и че те ще продължат да ползват висококачествени продукти и услуги. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в условията по тях. Както преди, клиентите ще продължат да комуникират с Teленор по всички въпроси свързани с услугите на оператора.

„Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи“, заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с близо 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group на чешкия милиардер Петер Келнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови