Община Левски няма да събира наеми по времето на епидемията

OFFNews 02 април 2020 в 20:30 1307 0

Община Левски няма да събира наеми за времето на извънредното положение у нас като мярка за подпомагане на местния бизнес, съобщи БНР. Продължава безплатното раздаване на маски за всички жители на общината.

Кметът Любка Александрова съобщи, че общината се отказва от сумите по договорите за дейност върху общински терени. Това е едно облекчение за местния бизнес, целта е да се запазят работните места.

„Издавайки заповедта, по заповедта на министъра на здравеопазването, се съобразих с местните особености на бизнеса, етническия състав на населението, навиците на хората, затворените в рамките на епидемията обекти, които на практика създават предпоставка за струпване на хора – които продаваха на открито храна, тип гише, всички кафе машини, които са на публични площи в града“, каза тя.

„В интерес на бизнеса е във времето, което няма да работят, да не плащат наем на общината. По общо съгласие работим в тази насока – да елиминираме всички възможности, които струпват хората в публичните площи на града и на селата в община Левски“, добави кметът Любка Александрова.

В общината продължават осигуряването на близо 20 хиляди маски за всички населени места, те са безплатни за хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови