Ограничават движението по участък от магистрала ''Хемус''

OFFNews 06 април 2020 в 07:26 1606 0

Снимка Архив

Движението в платното за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на автомагистрала „Хемус” се огрчава от днес, съобщи АПИ. 

Движението в близо 2-километров участък (между 18-ти и 20-ти км) ще се извършва двупосочно в платното за София. Спирането на трафика е поради продължаване на строителните работи по гредите (горното строене) на съоръжението, които бяха започнати през миналата година. През 2019 г. беше ремонтирано платното на виадукта, което е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, парапети, ограничителни системи и т. н. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ще работи мобилизирано, за да може ремонтните дейности на гредите да приключат до средата на май.

Тогава трафикът ще бъде прехвърлен в изцяло обновеното платно за Варна, а ще бъде затворено платното за София, което досега не е ремонтирано. Очаква се строителните работи по съоръжението в посока столицата да завършат до края на годината. 

За улеснение на трафика всеки петък в пиковите часове в района на 19-ти км ще има две ленти за Варна и една за София. В неделя ще има две ленти за София и една за Варна. Реверсивно движение ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти за Варна ще бъдат в последния работен ден, а за столицата – в последния почивен ден.

Скоростта на движение в участъка е до 50 км/ч. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови