Освен Босия вече и шестима пощальони гладуват за оставка на Московски

OFFNews 02 август 2018 в 14:57 4230 0

Шестима служителки на "Български пощи" вече участват в гладната стачка за по-добри условия на труд в държавното предприятие, а едно от исканията им е оставка на транспортния министър Ивайло Московски. Повече от месец със същото искане не се храни и Николай Колев-Босия.

Дисидентът настоява Московски, при чието управление БДЖ достигна дъното, да се оттегли заради корупцията при издаването на шофьорски книжки, която води до стотици жертви по пътищата на България всяка година. Министърът, който е разследван за убийство по непредпазливост, обаче засега не намира куража да напусне кабинета.

Както OFFNews вече съобщи, гладна стачка първа започна председателката на НС „Защита“ в БРСЦ – г-жа Златка Младенова. По-късно са се присъединили и колежките ѝ Светлана Великова, Паулина Съртмаджиева, Марийка Божилова, Мария Пашунова.

Стачкуващите настояват за увеличаване на основните работни заплати в пощите с минимум 10% и искат да се преустанови несправедливото и субективно разпределение на допълнителни възнаграждения /бонуси/ във фирмата, както и за подобряване на недопустимо лошите условия на труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови