От 4 май връщат изпитите за шофьорски книжки

OFFNews 28 април 2020 в 18:01 3497 0

Снимка СБА

Поетапно ще се възстановяват теоретичните и практическите изпити, както и обучението в автошколите на кандидатите за водачи на МПС. 

Това стана ясно след днешната среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка, предадоха от пресцентъра на транспортното министерство.

На 4 май се възобновяват теоретичните изпити, а от 11 май практическите изпити. 

Обучението на курсистите в учебните центрове се очаква да бъде обновено на 18 май, ако ситуацията позволява. 

Транспортният министър Росен Желязков обясни, че за да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи трябва да се създадат всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите се. 

От думите му стана ясно, че работното време при провеждането на изпити за придобиване на шофьорска книжка в ИА "Автомобилна администрация" ще бъде удължено на 12 часа.

Желязков каза, че капацитетът на залите за изпити ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Той допълни, че същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите.

"Задължително остава и ползването на маски и ръкавици", категоричен е транспортният министър. 

Той посочи, че целта е изграждането на ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система

Участие в разговорите взеха и заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

Миналата седмица автоинструкторите в Бургас се вдигнаха на протест, заради липсата на кандидати за шофьори, вследствие на извънредното положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови