От неделя затварят Околовръстното между Младост и Горубляне

OFFNews 11 юни 2020 в 16:27 11852 2

От неделя се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината е изграждането на нов надлез при 40-ти км от Околовръстното. Трафикът се спира и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента.

Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се дейности са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, които стартираха през октомври м. г.

Утре председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев ще проверят напредъка при изграждането на обекта и дейностите, които се предприемат по повод затварянето на отсечката. Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново съоръжение.

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

2

Къде е "Количествено Стойностна сметка",(" Bill of Quantities") на всички участници в търга?
Случайно ми се е налагало,да извършвам и тази дейност,но
не в България разбира се а там където не се краде с чували!
Принципът е много прост:Инвеститорът предоставя на всички участници в Търга.Папки с колони с количества и срещу всяка колона има друга колона в която всеки участник нанася своите единични цени и крайна колона
с общата цена на всяка позиция.Печели офертата
с най-ниска цена.Докато тук поради "Тотална неграмотност" ти хвърлят една карта,дори безмащабна.Например "Завода за боклук-Садината" и ти трябва,да познаеш ЦЕНАТА! Хванах се за главата от тоталната НЕГРАМОТНОСТ!

4022

1

Тази стоманена фермова конструкция от коя държава е?
Ех мечти!Мечти на пиянски кухи глави!