Отварят офертите за Околовръстното от Цариградско до Младост, дават по 20 млн. на километър

OFFNews 29 юни 2018 в 06:50 11159 0

Днес ще бъдат отворени офертите в откритата обществена поръчка за проектиране и строителство на над 6 км от Софийския околовръстен път - от пътния възел "Цариградско шосе" до пътния възел "Младост", съобщи АПИ.

Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет, а индикативната му стойност е 123 млн. лева без ДДС. 



Отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от пътя. Тя ще бъде с две платна, с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез четири пътни възела - п.в. "Стар Лозенски път", п.в. "Патриарх Герман", п.в. "Самоковско шосе" и п.в. "Младост". Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.

Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др. Срокът за изпълнение е 910 календарни дни, от които 180 дни - за проектиране, и 730 дни - за строителство. 

Участъкът от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост" е последният за изграждане от Южната дъга на Софийския околовръстен път. Ако през тази година бъде избран изпълнител и няма обжалвания, през 2021 г. участъкът би трябвало да е завършен.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови