Отварят офертите за ТОЛ системата

OFFNews 04 октомври 2017 в 07:42 2944 0

Отварят офертите за ТОЛ системата

Ценовите оферти за изграждането на ТОЛ системата у нас ще бъдат отворени след дълги процедури и многократно обжалване  Само двама от общо шестимата кандидати за изграждането ѝ продължават в конкурса, реши Агенция "Пътна инфраструктура".

Прогнозната цена за изграждането на системата е 200 млн. лв.

Електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Така година и половина след началото на процедурата, изборът на изпълнител, изглежда е пред финал. Според транспортни фирми, браншът ще понесе загуби от новата система за таксуване.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови