Пари за тол системата по пътищата ще има през 2019

OFFNews 15 юли 2017 в 10:09 5689 1

Николай Нанков

„В началото на 2019 г. би следвало да имаме ресурс за изграждане на системата за тол таксите”, заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Въвеждането на системата се бави заради многото обжалвания по процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка. Министърът обясни, че от липсата на въпросните финансови постъпления държавата губи по около 1,5 млн. лева на ден. С тези пари трябвало да се изграждат нови пътища и да се поддържат вече съществуващите.

„Обжалванията са основно от чуждестранни фирми”, поясни Нанков.

За внедряването на системата са нужни седем месеца, последвани от още 12 за тестване.

Тази есен ще започне рехабилитацията на автомагистрала „Тракия”, а ремонтът ще продължи не повече от месец и половина.

„Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните алтернативни маршрути на магистралите „Тракия” и „Хемус”, но ремонтите ще започнат най-рано през 2018 г.”, каза още Нанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

1

Tanos

15.07 2017 в 13:36

Преди да изградят тол системата, да оправят алтернативните шосета. Там ще се насочат тези, за които такса от 10-15 лева от София до морето в едната посока ще е малко множко. То и сега по тези второкласни пътища стават най-много тежки катастрофи, не ми се мисли какво ще стане след въвеждането на тол таксите. Като искат да печелят повече от 1 милион лева на ден от такси, да ни дадат възможност да живеем спокойно и безопасно, каквито са и изискванията на ЕС. Да не ни приказват само, че ЕС иска тол такси. Иска да има и алтернативни пътища. И други държави ги има - безплатни магистрали и първокласни пътища за тези дето не искат да плащат тол такси. Вижте например Испания. А тук какво - един чепат ... (път) за останалите, браво на управляващите