Петима ще се борят за три места в Комисията за регулиране на съобщенията

Светослав Метанов 20 декември 2019 в 11:29 3823 0

Петима са номинираните за членове на Комисията за регулиране на съобщенията до изтичането на крайния срок снощи, показа справка на OFFNews в деловодството на Народното събрание.

За членове на телекомуникационния регулатор управляващите предлагат Пеньо Пенев, който в момента е главен юрист в КРС, и Анна Хаджиева, бивш член на Съвета за електронни медии. За зам.-председател на КРС е издигната Кристина Хитрова, която е главен секретар във ведомството.

ДПС са издигнали за член на комисията бившия си депутат Ердинч Хайрула, а БСП са внесли името на зам.-председателя си Деница Златева.

На 12 декември парламентът отвори процедура по избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) заради изтекли мандати на досегашните.

Срокът за номинации до председателя на Народното събрание бе 7 дни.

Представянето и изслушването на кандидатите ще е пред транспортната комисия, ще се проведе публично и ще се излъчва онлайн на сайта на парламента.

Изискванията към кандидатите са да представят подробна автобиография, диплома и доказателство за професионална квалификация в сферата на медиите, правото, информационните технологии или икономиката, да имат българско гражданство и постоянен адрес в страната и да не са били сътрудници на Държавна сигурност.

Членовете на КРС са с 5-годишен мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови