През есента цените на парното могат да бъдат намалени

OFFNews 10 април 2017 в 09:57 3730 5

През есента цените на парното могат да бъдат намалени

През есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени. Това каза за БНТ председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Дали и с колко ще се понижат цените преди следващия отоплителен сезон ще зависи от цените на газа на международните пазари и възможностите за намиране на вътрешни резерви в "Булгаргаз".

Има определени тенденции, които оказват, че тя може и се надявам да бъде намалена. Причините са няколко: първо, определено движение на международните цени на суровия петрол, което през март показа едно спадане. Надявам се, че България ще предоговори с Газпром условията за доставка на природен газ и то в националния интерес на България, което да доведе до известно намаляване. И на трето място, това което беше изтъкнато от Томислав Дончев и Теменужка Петкова, че новото правителство ще се постарае чрез вътрешен одит да намери допълнителни резерви в дружеството "Булгаргаз", които могат да доведат до ново заявление за цени за по-ниски стойности за цената а природния газ, коментира Иванов.

Парното и топлата вода поскъпват между 17.91% и 25.61% в различните градове. Само за "Топлофикация Плевен" то е 37,40 %, поради направени корекции в резултат на невярно подадени от дружеството данни за предишен период. Промяната на цените се дължи на по-високата цена на природния газ. За второто тримесечие на годината бе одобрено увеличение от 29,64%, поискано от "Булгаргаз" ЕАД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

5

Nik68

10.04 2017 в 15:00

Не така професоре. Току те метнали от БХК.

63994

2

Red or Dead

10.04 2017 в 10:46

През есента е много вероятно да ви хвръкнат.....ЗЕЛКИТЕ!!!
Може и ......по-рано, но колкото и да е рано е ТВЪРДЕ късно, кво да правим....матрЯл.....

13507

1

"През есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени." :D Хитър ход.
А през пролетта на 2018та, ще бъде направено всичко възможно парното да бъде безплатно!!!
За съжаление, всичкото възможно ще е невъзможно!