РВД отново търси авиодиспечери

OFFNews 11 септември 2019 в 11:45 4329 0

Академия BULATSA започна есенната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети, съобщават от държавното предприятие РВД.

Желаещите да се обучават за професията могат да подават документи до 1 ноември включително. След тази дата приемът на документи ще продължи, но кандидатите ще бъдат включени в подбора за пролетната сесия на 2020 година. 

Бъдещите ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа на подбор - по документи, тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, проверка за медицинска годност, практически упражнения на симулатор и заключително интервю. Кандидатите, които не притежават сертификат за владеене на английски език, могат да се явят на изпит за определяне на нивото в центровете на BULATSA в София, Варна или Бургас, като отбележат това във формата за кандидатстване.

Задължително изискване е висше образование с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще започнат обучение в Академия BULATSA, където в следващите около 2 години ще изучат тънкостите на професията Ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати ще получават месечна стипендия.

Желаещите да се запознаят с дейността на BULATSA ще могат да се включат в Дните на Отворени врати, които ще се проведат на 30 септември, 7 и 21 октомври, като за целта се регистрират в сайта на BULATSA - https://www.bulatsa.com/stani-rkovoditel-poleti/dni-na-otvoreni-vrati-v-bulatsa-2019-2/registracia

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови