Ралица Агайн потвърди за проблем и с друг застраховател у нас

OFFNews 22 август 2018 в 08:45 19708 2

Вече бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн потвърди за сериозен проблем с втори застраховател у нас при участие в сутрешния блок на бТВ.

Може би е пресилено да се говори за фалит на втора застрахователна компания, но има проблеми. Не мога да кажа повече. Има проверки на ДАНС. Има рискове в сектора, каза още Агайн.

Тя обясни, че е направила силно емоционален личен избор, подавайки оставка.

Ситуацията ескалира политически. Това е моят политически отговор. Целта е да си запазя личното си достойнство, каза Агайн.

Тя обясни, че е свършила работата си.

Комисията е колективен орган. Каквото имах да кажа, съм го казала. Моите правомощия не предвиждат да ходя при другите органи, още по-малко при премиера. Би следвало това да прави председателят, обясни бившата зам.-шефка на КФН.

За пореден път тя обясни, че веднага след като е дошло първото писмо от кипърския регулаторза Олимпик, комисията е забранила сключването на нови договори.

Трябваше Комисията да е по-активна с оповестяването на ситуацията. Това не е моя работа. Заявих, че има слабост в комуникацията с хората. Не знам кой е казал на премиера, че е имало дъмпинг на цената от страна на Олимпик. Ние такава информация не сме давали. Но средната цена при застраховката на леки коли на Олимпик е по-висока, отколкото средната на пазара, каза Агайн.

Според нея хората ще си получат обезщетенията от гаранционният фонд. 197 000 полици бяха прекратени и загубата е над 9 млн. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

22.08 2018 в 11:17

След такива обяснения как всички са си свършили работата, се чудя какво работят!? И Искров си беше свършил работата при фалита на КТБ. Ако не могат да предвидят и предотвратяват кризи, за какво са ни??

10571

1

Hissarion

22.08 2018 в 09:44

Поне достойно се оттегли жената.