Ремонтът на стената на Студена приключи през 2018 г. Не е източвана вода през лятото

OFFNews 03 декември 2019 в 17:11 3976 1

Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир "Студена" са предложени от хидроинженери и ще бъдат обсъдени от експерти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството утре. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред БНТ.

Тя посочи и че водни количества са отклонени и от Владайския канал като те варират в зависимост от валежите.

"Много спекулации се чуха относно случващото се с язовир "Студена". Искам да уточня, че ремонтът на язовирната стена приключи още през 2018 г. Не са източвани количества вода през лятото, за да се ремонтира стената. Търсят се варианти обаче за допълнителна модернизация на съоръжението", обясни Аврамова.

На въпрос на "По света и у нас" дали ще бъде намален водният режим на Перник от първоначално планираните четири месеца, министър Аврамова обясни, че се прави всичко възможно и ако количествата в язовира го позволят, ще бъде възстановено възможно най-бързо непрекъснатото водоподаване.

Министърът разкритикува и съществуващия в момента воден режим като недостатъчно ефективен. По думите ѝ, заради честото спиране на водата се получават чести аварии и не е ясно колко ефективно се пести вода и какви са загубите заради възникналите аварии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

03.12 2019 в 23:27

Тази калинка вместо да плямпа глупости, баце да и подава оставката. То е ясно, че тези неудушевени предмети нямат капацитета да се усетят сами да подадат оставка.