Решението за завода на Фолксваген се отлага за октомври. Започват преговори с различни кандидати

OFFNews 14 май 2019 в 09:49 7698 0

Снимка Дойче веле

Решението дали да бъде отворен завод на германския гигант "Фолксваген" у нас се отлага поне за няколко месеца, става ясно от съобщение, публикувано от компанията след среща на Управителния и надзорния съвет. Следващата среща, на която е възможно да бъде взето решението, е през октомври.

„Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, пише в официалното прессъобщение.

Германският автомобилен гигант „Фолксваген“ планира да отвори нов завод в Югоизточна Европа, за който кандидат е и България. Конкуренти за инвестицията са Румъния, Сърбия и Турция. Предимството на България е, че е част от ЕС и че в последните години у нас бяха разкрити западни производства на автомобилни части, които са част от световната производствена верига в автомобилния отрасъл.

По време на визитата си у нас германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази принципна подкрепа за изграждането на завод на „Фолксваген“. „С този сигнал искаме да изпратим посланието, че Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни“, каза Щайнмайер, цитиран от БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови