СААБ назначи директор за България

OFFNews 10 септември 2018 в 11:32 6489 0

Шведската компания СААБ е назначила Стефан Бенгтссон за директор за България. Той ще бъде ангажиран с всички дейности на компанията в страната и ще отговаря за растежа на бизнеса на СААБ в България, съобщават от компанията, която е един от основните играчи в конкурса за покупка на нови изтребители. До момента за отношенията на компанията с България отговаряше Даниел Боестад - вицепрезидент на СААБ за Централна и Източна Европа и на Балканите.

Новият представител на СААБ за България ще бъде постоянно базиран в София.

“Радваме се, че Стефан Бенгтссон е новият ни директор за България. Чрез разрастването на екипа ни в страната, Сааб се позиционира по-добре в стремежа си да разшири бизнеса си в България и да се превърне в стратегически партньор на българските въоръжени сили“, е заявила Красимира Стоянова, вицепрезидент на СААБ за Централна и Източна Европа, цитирана от компанията.

Стефан Бенгтсон е завършил шведския Национален колеж по отбрана и е служил близо 11 г. във въоръжените сили на Швеция, като получава ранг „майор“. През периода 2017 г. – 2018 г. той е бил регионален координатор за България на едно от най-големите международни учения – Viking, чиято цел е да тренира международно сътрудничество в ситуация на война. Той има опит също и на различни мениджърски позиции в частния сектор.

„Развълнуван съм от възможността да отговарям за СААБ в България. СААБ е водеща компания в сферата на отбраната и сигурността, а България предлага добри перспективи за сътрудничество във връзка с модернизацията на въоръжените й сили. СААБ има офиси в цял свят и фактът, че присъстваме в държавите, в които правим бизнес, гарантира прозрачност в начина, по който идентифицираме, взаимодействаме и отговаряме на изискванията на потребителите“, каза Стефан Бенгтссон.

СААБ вече се е доказала като надежден, отговорен и коректен партньор на България след като през 2012 г. компанията сключи договор за доставка на системата за обучение DITS за българските Сухопътни войски.

Изтребителят Gripen, произвеждан от СААБ, е един от основните кандидати в предстоящата процедура по придобиване на многоцелеви изтребител за българските ВВС.

Изтребителите Gripen в момента се използват в Унгария, Чехия, Швеция, Тайланд и Южна Африка. През декември 2013 г. бразилското правителство съобщи, че избира Gripen за своите ВВС като целта е да придобие 36 изтребителя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!