Samsung представи сгъваем смартфон и новия флагман S20

Цените стартират от 1749 лв за Galaxy S20 и стигат до 2899 за Galaxy Z Flip

OFFNews 12 февруари 2020 в 11:23 29382 0

Корейският технологичен гигант Samsung Electronics Co., Ltd. представи новите си модели смартфони на глобално събитие Galaxy Unpacked 2020, което се проведе в Сан Франциско и беше предавано на живо във всички точки на света. България също беше включена в проявата чрез ексклузивно събитие за медиите и инфлуенсъри в столицата. 

Samsung посрещна водещи български медии и редица популярни лица на един нестандартен Galaxy Unpacked, който се проведе в "Резиденция Диневи" в Лозенец. Сред тях бяха технологични, лайфстайл и новинарски медии, както и инфлуенсъри, сред които Александра и Даниел Петканови, Калоян и Звезди от Mint Stories, Гала и Стефан Николов, Биляна Славейкова - Бибонс и много други.

Водеща на събитието бе чаровната и обичана от българската публика Деси Стоянова. Уил Бин, бизнес мениджър, "Мобилна дивизия", Samsung Electronics Romania и Bulgaria, поздрави гостите преди интернет-стрийма, излъчван директно от Сан Франциско. В елегантната обстановка на официална гала вечеря, гостите станаха част от глобалната премиера, а секунди след края на живото излъчване бяха първите в България, докоснали се до най-новите устройства на Samsung.

Презентацията стартира с Galaxy Z Flip. Той е развитие на Galaxy Fold, а при разработването му е участвал и прочутия дизайнер Том Браун. Извън обикновените модели ще има и линия Thom Browne Edition. Всеки притежател на Galaxy Z Flip получава и безплатен достъп до YouTube Premium, което предизвика голямо въодушевление в залата в Сан Франциско.

Моделът беше представен като предизвикателен и стилен - предназначен за онези, които виждат модерните технологии като начин да изразят себе си. Създаден с първото по рода си сгъваемо стъкло, Galaxy Z Flip буквално “огъва” законите на физиката и разполага с 6,7-инчов дисплей, който се сгъва в стилен и компактен формат и се побира в дланта на ръката . Създаден с иновативна Hideaway Hinge (скрита панта) и персонализиран UX, Galaxy Z Flip предоставя нови елегантни начини за заснемане, споделяне и изживяване на съдържание – всичко това без докосване на устройството. От стилния си дизайн до разнообразното преживяване с камерата, Galaxy Z Flip дава началото на нова ера на сгъваеми мобилни иновации.

"В Samsung се почувствахме окуражени от вълнението за Galaxy Fold. Galaxy Z Flip е важна следваща стъпка, тъй като ние се стремим да изградим категорията на сгъваеми устройства, като предлагаме на потребителите нов формат на корпуса, нов дисплей и най-важното - нов вид мобилно изживяване", заяви д-р TM Roh, президент и директор на Mobile Communications Business в Samsung Electronics.

"С уникалния сгъваем дизайн и потребителско изживяване на Galaxy Z Flip, ние предефинираме какво може да бъде мобилното устройство и какви възможности да осигурява то на потребителите.“

Сгъваемо наследство

Ерата на сгъваемите устройства започна с Galaxy Fold, основоположника на категорията. Сега Galaxy Z Flip дава началото на нов етап в развитието. Като първото устройство от серията Z, Galaxy Z Flip въвежда ново портфолио от устройства, което потвърждава ангажимента на Samsung да има водеща роля в категорията и да Модата среща технологиите
Компактният и стилен дизайн на Galaxy Z Flip е създаден за тези, които възприемат технологиите като начин да изразят себе си. И всички нововъведения, които влизат в Galaxy Z Flip, гарантират, че това ще е така.

Създаден да бъде максимално удобен, Galaxy Z Flip се сгъва до размера на портфейл, така че лесно да го поставиш в джоба или чантата си. Когато е затворен, той е стилен, компактен, с размер на дланта. Когато се отвори, размерът на екрана му почти се удвоява, за да разкрие зашеметяващ 6.7-инчов дисплей . Със своята стилна цветова гама, елегантни заоблени ъгли и сгъване напред, което се затваря със приятно щракване, Galaxy Z Flip със сигурност ще привлече погледите на мнозина.

Първият смартфон със сгъваем стъклен дисплей - Galaxy Z Flip разполага с Инфинити Flex дисплей с патентованото Ултра тънко стъкло (UTG) на Samsung, което го прави по-тънък, с елегантен, първокласен вид и усещане, невиждани досега при сгъваемите устройства. Центрираното изрязване на дисплея означава също, че няма прорез в горната част и никакъв повод за разсейване на погледа. За пръв път Samsung въвежда в свое устройство съотношение на екрана - 21:9, за да можеш да се насладиш на още повече от любимото си съдържание.

Скритата панта (Hideaway Hinge) на Galaxy Z Flip е произведение на инженерното изкуство. Подкрепена е от двоен CAM механизъм - малък, но изискано проектиран, за да гарантира, че всяко завъртане и сгъване е гладко и стабилно. Galaxy Z Flip може да остане отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп. Системата със скрита панта (Hideaway Hinge) също интегрира новата технология на Samsung против замърсяване, която използва найлонови влакна, изработени чрез специална технология, за да отблъсква замърсявания и прах.

Следващо ниво "сгъваемо" изживяване

Galaxy Z Flip е създаден за съвременния активен начин на живот в движение. Сега можеш да правиш повече, от множество ъгли - без докосване на устройството. Това уникално “сгъваемо” изживяване няма аналог в нито един друг смартфон, наличен на пазара днес.

Когато Galaxy Z Flip се разгъне, той може да остане отворен реално под всеки ъгъл, отключвайки възможности за селфита, които показват повече от света около теб, и експресивни видео чатове с Google Duo – всичко това без докосване на устройството.

Samsung работи в тясно сътрудничество с Google, за да създаде Flex режим – персонализирано потребителско изживяване за уникалния форм фактор на Galaxy Z Flip. Когато устройството е свободно стоящо, дисплеят автоматично се разделя на два 4-инчови екрана, така че можеш лесно да преглеждаш изображения, съдържание или видеоклипове в горната половина на дисплея и да ги контролираш в долната половина. Лесно гледай и търси клипове в YouTube - наслаждавай им се отгоре, докато търсиш други видеоклипове, четеш описания и пишеш коментари отдолу.

Galaxy Z Flip буквално може да стои самостоятелно, за да можеш да заснемеш повече, в движение - от групови снимки до ярко нощно съдържание. Можеш да създаваш съдържание за социалните медии от най-добрия ъгъл, със свободни ръце и без да е необходим статив. Улови зашеметяващи нощни Hyperlapse видеоклипове или ярки снимки при ниска осветеност с Нощния режим – без нужда от светкавица. Просто отвори устройството си и го постави на маса. Когато e затворено, можеш бързо да заснемеш висококачествени селфита с една ръка, като използваш задната камера, без да го отваряш. Можеш също да се насладиш на безпроблемен видеозапис със съотношение 16:9, което е идеално за качване в социалните мрежи.

Независимо дали Galaxy Z Flip е затворен, стои изправен или отворен, никога няма да пропуснеш съобщение, обаждане или напомняне. Когато е затворен, провери датата, часа и състоянието на батерията с един поглед върху дисплея на капака . Получавай известия в реално време, за да можеш лесно да отговориш на обаждане, без да разгръщаш устройството или отговаряй на съобщение, като просто докоснеш известието и разгънеш своя Galaxy Z Flip.

Multi-Active прозорец – безпроблемно извършвай няколко задачи едновременно с Multi-Active прозореца. Просто отвори Multi-Window Tray, за да добавиш приложенията, които искаш да използваш. Прегледай статия за най-новите модни комбинации в горната половина, докато пазаруваш любимите си дрехи отдолу .

Екосистема на Galaxy

Като Galaxy устройство, Galaxy Z Flip придава на екосистемата на Galaxy революционно ново сгъваемо преживяване. Той може да се похвали с ефикасност от най-високо ниво, функции на камерата, дисплея, батерията, сигурността, както и услуги като Samsung Health, Samsung Knox и други. Наслади се на многостранно изживяване с камерата с 4K видео заснемане, Фокус на живо и суперстабилен запис . Galaxy Z Flip разполага с оптимизирана система с двойна батерия с повече енергия, без да заема повече място - кабелно или безжично бързо зареждане, плюс Wireless PowerShare. Можеш да зареждаш безжично своите Galaxy Buds, Galaxy Watch или дори устройството на приятел. Samsung Knox защитава потребителите и тяхното устройство - от чипа до ниво софтуер - и получава месечни и тримесечни актуализации за сигурност. Потребителите получават услуги, които позволяват проследяване на здравния статус със Samsung Health и достъп до повече от 5000 умни продукта на Samsung и техни партньори чрез SmartThings.

Наличност

Galaxy Z Flip ще се предлага у нас в лимитирани бройки в цветовете Огледално лилаво и Огледално черно от 21 февруари 2020 г. на цена от 2899 лв.

Последва и представянето новия флагман Samsung Galaxy S20. Той идва в три версии - Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra. Първата е базовата, втората е за любителите на по-големи екрани, а третата е "въоръжена" с най-добрата камера в моделната линия - 108 мегапикселова и уникална система на zoom, която позволява стократно приближаване на обекти. Този път не беше представен бюджетен модел като Galaxy S10e.

Повече за моделите


Galaxy S20 въвежда за пръв път на пазара напълно нова архитектура на камерата, която комбинира изкуствен интелект и най-големия досега сензор за изображения на Samsung, осигуряващ изумително качество на кадрите. Наред с това, Galaxy S20 прави изживяването ни с телефона по-лесно и по-приятно от всякога: можем да се наслаждаваме на любимата си музика във всеки един момент, да гледаме видео по най-завладяващия начин и да играем игри в движение, сякаш сме на конзолата си у дома.

"Влизаме в новото десетилетие, в което 5G ще промени изцяло начина, по който общуваме и по който възприемаме света", заяви д-р TM Roh, директор Mobile Communications Business в Samsung Electronics. „Със своите три модела Galaxy S20, напълно готови за 5G свързаност, Samsung доставя следващо поколение устройства, трансформиращи живoта на хората. С невероятната камера с изкуствен интелект, можем да улавяме всеки момент, който изживяваме, и да се свързваме още по-лесно с любимите си хора.“

5G дава началото на ново десетилетие в мобилните иновации. И за да даде живот на това ново поколение свързаност, всеки модел от серията Galaxy S20 — Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra е готов за най-новите 5G технологии. В България Galaxy S20 и Galaxy S20+ са достъпни в LTE вариант, а Galaxy S20 Ultra в 5G ready вариант. Това са първите устройства, които могат да осигурят нови мобилни изживявания, ползващи ниски и високи честоти с национално покритие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови