Създава се Глобален съвет за технологични и бизнес услуги

OFFNews 16 юли 2020 в 19:27 2086 0

Снимка pixabay

Дванадесетте основни независими регионални организации от сектора на технологиите и бизнес услугите по целия свят се обединяват, за да създадат Глобален съвет за технологични и бизнес услуги (GT&BSC). България и Балканите ще бъдат представлявани от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Съветът ще представлява индустрията в световен мащаб. Представители на членове в съответните региони, купувачи и доставчици на услуги, се обединяват, за да обобщят последствята от COVID-19 и да очертаят ясна визия за бъдещето на сектора.

Стефан Бумов, член на управителния съвет на AIBEST, коментира:

„Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) беше поканена като съосновател на GT&BSC, заради водещата си роля в развитието на „индустрията на знанието“ в България и на Балканите. Вярваме, че с участието ни в Глобалния съвет ще помогнем на целия регион да бъде припознат като предпочитана дестинация за инвестиции в разработването на услуги с висока добавена стойност“.

В основаването на GT&BSC участват секторните асоциации от България (покриваща и Балканите), Чехия, Египет, Индия, Латинска Америка, Латвия, Малайзия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Шри Ланка, Великобритания, САЩ и Украйна. Те представляват интересите на над 10 000 организации, включително мултинационални и местни технологични компании, малки и средни предприятия, както и стартъпи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови