Сибирска авиокомпания ще купува българска заради Украйна

OFFNews 25 февруари 2016 в 15:45 9070 7

Самолет "Еърбъс" А-319 на S7

Акционерите на сибирската авиокомпания S7 имат намерение да придобият част от български авиопревозвач, за да превозват пътници от Москва до страните в Европа. Това съобщи Наталия Филева, съсобственик на S7, цитирана от РИА "Новости".

Изпращаме документи за регистрация или за придобиване на българска компания заради невъзможността да летим над Украйна, уточнява Филева. В момента руски самолети не могат да прелитат над Украйна заради конфликта в Донбас и присъединяването на Крим към Русия. В същото време има няколко български авиокомпании, които може да бъдат купени и за които забраната не важи, отбелязва бизнесдамата. Тя не споменава коя от българските авиокомпании ще бъде придобита.

S7 е най-големият частен авиационен холдинг в Русия. През миналата година компанията е превозила 8.2 млн. пътници.

Сибирските авиолинии имат най-голямата мрежа от вътрешни линии в Русия, с три основни бази в Москва, Новосибирск и Иркутск. 

Авиокомпанията предлага на пътниците удобни полети със своите представителства в 37 градa: 13 се намират в страните от ОНД, а 14 са в други страни, включително във Франкфурт на Майн, Пекин, Сеул, Анталия и Банкок.  

S7 Airlines разполага с 40 самолета от следните типове: Airbus A319s, Airbus A320, Airbus A310, Boeing 767-300, Boeing 737-400, Boeing 737-800.

Авиокомпания S7 Airlines е основен национален превозвач на Русия за три български летища - Варна, Бургас и Пловдив. Компанията изпълнява целогодишно редовни полети от Москва и Новосибирск до Варна и Бургас като предоставя на големите туроператорски фирми от Русия и България и заема чартърни блок места през най-активните туристически сезони. Със статут на редовни са и полетите и до Пловдив, които са в периода от края на декември до края на март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови