След публикация на OFFNews: Дисциплинарни наказания в БДЖ, закуска и безплатни билети за децата

OFFNews 31 май 2019 в 16:51 5975 0

БДЖ започна проверка на абсурдния случай от тази сутрин, когато влак за който са закупени билети за 107 деца от Червен бряг до Плевен, пристигна само с един вагон.

Хлапетата бяха натъпкани едно върху друго преди да се намери друга композиция, с която да бъде извършена транспортната услуга.

"В момента се събират обяснения за случая от поне 10 души по веригата. Действително е допуснат пропуск в информацията за пътуването на групата, за което отговорните служители ще понесат дисциплинарна отговорност", заявиха пред медията ни от националния жп превозвач.

Оттам обясниха, че поради технически причини се е наложила извънредна промяна в състава на въпросната пътническа композиция.

"Въпреки създалата се ситуация служителите на място са реагирали адекватно и бързо са успели да осигурят друга композиция. Предприети са мерки за връщането на децата да бъде осигурена вода и следобедна закуска като малка част от извинението на БДЖ за създаденото им неудобство", уточняват от БДЖ.

От компанията обявиха и че ще осигурят безплатно пътуване на цялата група до избрана от малчуганите дестинация като компенсация за преживените неприятности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови