Трейс: Ремонтираме пътя край Своге, но не знаем защо дефектите са наша отговорност

OFFNews 03 септември 2018 в 19:40 8997 0

Снимка api.bg

От "Трейс Груп Холд" съобщиха, че ремонтират трасето, по което стана тежката катастрофа край Своге, но същевременно не разбират защо се приема, че дефектите на пътя са тяхна отговорност.

От дружеството уточниха, че става въпрос за "строително монтанжни работи на път Лот 17, Път II 16 “Мездра - Нови Искър”, участък 2 от км 22+550 до км 50+790,53 и участък 3 от км 50+790,53 до км 81+788,84".

На 28 август в "Трейс Груп Холд" е получено писмо от Агенция “Пътна инфраструктура”, с което "за разлика от досега, коректно, с оглед договорните условия" АПИ е уведомила дружеството "за констатирани технически проблеми с посоченото трасе".

"Готовността ни за мобилизация и извършване на необходимите строително-монтажни работи бе изразена към АПИ на следващия ден, след което координирано със съответните органи сме извършили необходимото и започнахме работа по обекта. Правим това, независимо от липсата на предоставена ни обосновка защо се приема, че наличните дефекти са наша отговорност, тоест са произтекли от процеса на строителство и асфалто-полагане, завършило през 2014 г. Такава обосновка е необходима с оглед на изясняване на договорните отношения." - коментираха днес от "Трейс Груп Холд".

"Като отговорна компания, ще предпримем необходимото не само за извършване на нужните строителни дейности, но и за защита на законно признатите интереси на компанията, включващи интересите и на нашите акционери и повече от 1500 служители." - твърдят още от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!