Умишлен палеж остави столичния квартал Дружба без ток

OFFNews 11 юни 2019 в 13:51 4137 0

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в столичния кв. Дружба предизвика повреда на кабелна линия и остави без електрозахранване около 5500 домакинства и фирми в района на ж.к. Дружба 2, кв. Гара Искър и 7-ми км.

ЧЕЗ Разпределение възстанови електрозахранването по алтернативно трасе.

Вследствие на пожара в шахтата са засегнати и други електропроводни линии. Дружеството стартира незабавно ремонтни дейности за привеждането им в нормално експлоатационно състояние и недопускане на допълнителни аварии. В тази връзка са възможни временни смущения на електрозахранването с цел да се обезопасят повредените кабели и да се гарантира животът и здравето на служителите на компанията.

За умишления палеж са уведомени органите на МВР и представители на район Искър.

В момента ЧЕЗ Разпределение извършва мащабна реконструкция на стойност 4,5 млн. лв. на подстанция „Фестивална“, която доставя електроенергия на кв. Дружба и други столични квартали. За периода на изпълнение на подобни обекти се използва алтернативно електрозахранване на потребителите. Това води до риск от претоварване на мрежата и е възможно възникване на аварии, както се случи в кв. Дружба предходни дни.

Посегателства върху съоръжения от мрежата представляват сериозна заплаха за сигурността на алтернативното захранване и увеличават риска от аварии и неудобства за клиентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови