Уолстрийт отвори с повишения на американските акции за пета поредна сесия

OFFNews 16 февруари 2018 в 08:54 6191 1

Снимка ЕПА/БГНЕС

Пазарът на акции на Уолстрийт отвори с повишения за пета поредна сесия на търговия, предаде БНР.

Инвеститорите сякаш пренебрегват притесненията за растящата инфлация в САЩ и акцентират върху силните финансови резултати на водещи компании като Cisco Systems.

В началото на днешната търговия индексът DJIA нарасна с 0,8%, индексът S&P500 - с 0,6% и технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,9%, преди обаче да бъдат парирани добрите печалби, като и трите водещи фондови индекси дори вече се оцветиха слабо в червено.

От понеделник DJIA нараства с 3,7%, а S&P500 - с 3,6%, като и двата индекса са на път да отбележат най-сериозни седмични повишения от ноември 2016 г. насам. Индексът Nasdaq нараства с 4,5%, което е най-доброто му представяне на седмична база от октомври 2014 година.

Това става факт след драматичните спадове през голяма част от предходната седмица с около 10% от историческите върхове, достигнати в края на януари.

Подкрепа за първоначалното позитивно развитие на търговията на Уолстрийт оказа поскъпването на акциите на Cisco Systems Inc с близо 5%, след като късно снощи технологичният гигант представи по-добри от очакваното финансови резултати за последното тримесечие. Акциите на Apple Inc. пък се повишиха с 1,2%, след като инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет оповести за своя топ инвестиция производителят на iPhone.

Последва обаче понижение на DJIA с 0,31%, на S&P500 0,25% и на Nasdaq с 0,15%, тъй като инвеститорите сякаш не могат напълно да игнорират вчерашните доста проинфлационни данни за потребителските цени и днешните данни за производствените цени в САЩ през януари, като и продължаващото повишаване на доходността на 10-годишните американски държавни облигации към 4-годишен връх около 2,904%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

1

Христо Венев

16.02 2018 в 15:25

Кухи пари умножени по празни индекси правят икономиката все по - тъпа и тъпа. Иначе казано вакуума е много по-пълен от имагинерните очаквания и виртуални печалби.