ВИП Секюрити взе охраната на пощите за 60 милиона лева

OFFNews 28 септември 2018 в 15:41 8016 0

Охраната на "Български пощи" отива при фирма "ВИП Секюрити". Това става ясно решение № ОП-26-3 на главния изпълнителен директор на държавното дружество Деян Дънешки с вчерашна дата.

Апетитният договор е за 4 четири години и със златен бюджет от 60 000 000 лева без ДДС.

"ВИП Секюрити" е избрана за изпълнител с комплексна оценка от 89,02 точки. Другият кандидат за обществената поръчка бе "ДСК Транс Секюрити".

Охраната е за 186 обекта на пощите в цялата страна за физическа охрана и 633 със сигнално-охранителна техника, включително офиси и складови обекти.

Участниците в процедурата трябваше да докажат, че разполагат с минимум 100 мобилни патрули на територията на страната и минимум 200 специализирани бронирани автомобили.

И в момента охраната на държавните пощи е в ръцете на "ВИП Секюрити". През 2015 г. гардовете спечелиха апетитния контракт за много милиони с държавното дружество при меко казано странна процедура. 

Тогава се стигна до възлагане на договор при форсмажорни условия, а преди това да се случи от най-големия синдикат в пощите и от конкурентни охранителни фирми обявиха, че изборът на "ВИП"-овете е преопределен.

Въпреки че през миналата година „Български пощи“ са получили субсидия от почти 17 млн. лв. от държавния бюджет за предоставянето на универсални пощенски услуги на територията на цялата страна, компанията загуби лидерската си позиция на основния си пазар. Изпревари ги "Еконт Експрес", чийто пазарен дял вече е 48%, при 47% за бившия монополист.

Наливането на държавни пари в пощите не помага особено на пощите. За миналата година загубата на дружеството, което е собственик на най-много недвижими имоти в страната, е 2,848 млн. лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови