ВМРО: Германия и Франция нагло унищожават българския бизнес

OFFNews 05 декември 2018 в 13:51 1849 0

Народните представители от ВМРО отправят призив към всички партии в парламента да изразят обща позиция, а Народното събрание да излезе с декларация по предлагания пакет „Мобилност“, известен и като закона „Макрон“.

Според воеводите предложенията по пакета „Мобилност“ ще ощетят България.

У нас автомобилният транспорт осигурява около 17% от БВП на България и дава прехрана на поне 150 хиляди български семейства. Виждаме как Франция и Германия налагат силово своите интереси и желаят да откраднат тези шофьори и да фалират българските фирми, обясняват от националистическата формация.

Свидетели сме на драстичен и нагъл опит за унищожаване и кражба на българския бизнес чрез законодателството на Европейския съюз, извършван от правителствата на Франция и Германия. Драстично се нарушават правилата на свободната конкуренция и свободния пазар, заявяват от ВМРО.

От партията настояват българското правителство да се противопостави остро на приемането на това законодателство, включително като използва възможността да наложи вето на важни решения за Германия или Франция.

Заместник-председателят на ВМРО и депутат в 44-ото НС Искрен Веселинов коментира в профила си във „Фейсбук“, че пакетът „Мобилност“ трябва да бъде отхвърлен, защото е вреден.

Планът „Макрон“ за мобилността спечели своята първа битка в институциите на ЕС. Той показа едно истински грозно лице на Съюза. Лице, което затвърждава прозвището на създателя си - „президент на богатите“. В случая на богатите нации. Последиците за България ще бъдат негативни - поминъкът на 150 000 семейства и 17% от БВП са застрашени. Застрашен е, обаче, и европейският проект като цяло - рухва митът за общи ценности и изплува политика на нов тип империализъм - демографското ограбване на бедните от богатите нации. Потъпква се уж фундаменталният принцип на свободния пазар, за да се разбие един бизнес, а заетите в него волю-неволю да поемат на Запад, изоставяйки бащините огнища, коментира Веселинов.

Той е категоричен, че битката е загубена, но не и войната.

Народното събрание трябва да излезе с декларация, за да покажем, че ЕС е обединение на равноправни нации, а не колониален проект. Иначе просто няма бъдеще, заяви още Веселинов.

От своя страна българският евродепутат Ангел Джамбазки декларира, че ВМРО подкрепя и ще помогне при организирането на всеки един справедлив протест пред ЕП и ЕК. Той настоява българското правителство да излезе с ясна и недвусмислена позиция по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови