Васил Божков по телефона: Мен да ме издирват? Нищо не знам (аудио)

OFFNews 29 януари 2020 в 11:59 5407 1

Снимка БГНЕС

Нищо не знам. Мен да ме издирват? Никой не ме издирва, никой не ми се е обаждал. Това заяви пред БГНЕС Васил Божков, собственик на офисите, които са обект на проверки от страна на полицията и прокуратурата.

Не знам какво се случва, добави Божков. Като разбера, може би ще коментирам. Нищо не знам в момента. На разположение съм на органите по всяко едно време, подчерта той.

Днес полицейска и прокурорска проверка има в централата на “Нове холдинг”, собственост на Божков. Сградата се намира на улица “Московска”, недалеч от храма “Свети Александър Невски”.

Полицейска акция има в офис на Националната лотария на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата, както и в Комисията по хазарта.

Акцията е под ръководството на Спецпрокуратурата, но подробности за нея не се съобщават. По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

29.01 2020 в 12:57

Челен ОПИТ.. При ДВЕТЕ ЗАКОННО РАЗРЕШЕНИ форми на плащане на данъци от хазартната дейност:

Още през 1935г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява:
„…ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ;
НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС;
ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ…“

Закон за хазарта: чл. 30, (3).. Обнародвана в ДВ 105 от от 19.12.2014 г. и в сила от 1,1,2015-та (това за да не си търкате клавиатурите за Орешарски)