Вътрешният туризъм и инвестициите ще са основните ни цели през 2019, обяви Ангелкова

OFFNews 15 декември 2018 в 16:05 1842 0

Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде насърчаването на вътрешния туризъм и привличането на инвестиции. Предвиждаме инвестиционни турове във вътрешността на страната, на които да показваме възможностите за инвестиции на компаниите, които проявяват интерес.

Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването “Седмицата” на “Дарик радио”.

За стимулиране на вътрешния туризъм ресорното министерство обмисля инициатива с най-известните майстори готвачи у нас. С тяхна помощ ще бъде направена карта на фестивалите, свързани с кулинарията, която ще даде възможност на туристите да знаят в кой регион на страната какво събитие има. 

Освен това 7 балнео- и спа десинации и 8 културно-исторически дестинации ще продължат да бъдат надграждани, за да може максимално да бъдат разширени крилата на сезона, посочи Ангелкова. Тя коментира и предстоящия зимен сезон. Според консервативните прогнози ръстът на чуждестранните туристически посещения спрямо миналия сезон ще бъде около 5%. Засилен интерес се очаква от почти всички пазари – Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония. На база ранни записвания очакването увеличение от страна на британските туристи е в рамките на 10 на сто. Прогнозите показват и интерес от страни като Израел, Русия, Австрия и Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови