Влакът пак се запали, а шефът на БДЖ си даде медал

Светослав Метанов 12 юни 2018 в 08:35 10710 0

В неделя се запали за пореден път пътнически влак - този път от Пловдив за Панагюрище. Според обясненията на пресслужбата на БДЖ не ставало дума за пожар, а само леко димнало нещо и се усетила лоша миризма, изобщо не били верни информациите, че имало огън.

Само че в бюлетина за жп нарушенията на Национална компания "Железопътна инфраструктура" в прав текст си е написано, че се е запалил двигател на дизеловата мотриса и че пожарът е бил потушен от машиниста и началник-влака.

Този случай е n-ти поред от дълъг списък тежки жп инциденти с пътнически влакове на БДЖ, но разбира се това не трябва да притеснява ръководството на компанията, особено в празничен ден.

А в родните железници празници колкото щеш.

Сметките на компанията може да са запорирани, историческата сграда на централата може да е обявена за продан от частен съдебен изпълнител и да се чака поредния многомилионен превод за спасяването на БДЖ с парите на българския данъкоплатец, но това не би трябвало да се отразява на железничарския спорт.

Явно водени от тази идея последния уикенд, точко когато горя и влака от Пловдив за Панагюрище, в курорта Паничище БДЖ организира национална железничарска Спартакиада, в която се включиха стотици жепейци, командировани да поспортуват на чист въздух.

Как е протекло състезанието, имло ли е невероятна футболна драма - не сме били там, не знаем. Но OFFNews получи снимки от събитието, на които се вижда, че на гърдите на централния нападател на четвъртодивизионния аматрьорски отбор "Локо-БДЖ" Владимир Владимиров грее медал, а на кадрите се виждат и управителите на БДЖ-Пътнически превози Пламен Пешаров и на БДЖ-Товарни превози Любомир Илиев.

Беше редно Владимиров да получи медал за работата си като таран-аматьор, още повече че и тази година не успя да извади отбора от селското ниво на футбола в Шоплука и все още промоцията във В група изглежда мираж. А кой друг ще даде медал на Владимиров, освен компанията, в която е изпълнителен директор когато не играе футбол. Така че честито на славния таран и да продължава да не се притеснява: За БДЖ всички ще платим, както за КТБ! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови