Внимание, тапа! От днес Околовръстното е затворено между Младост и Горубляне

OFFNews 14 юни 2020 в 05:27 6672 0

От днес се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината е изграждането на нов надлез при 40-ти км от Околовръстното. Трафикът се спира и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента.

Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се дейности са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, които стартираха през октомври м. г.

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови