Внимавайте по Околовръстното, движението е двупосочно в едно платно край Герман

OFFNews 07 март 2020 в 06:27 3336 0

До 24-ти август движението в участъка между 34-ти и 36-ти километър от Софийския околовръстен път, в района на Герман, ще се осъществява двупосочно в платното в посока АМ „Тракия“ - ж. к. „Младост“. Скоростта е ограничена до 50 км/ч, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Поради разширението на участъка е затворено платното от ж. к. „Младост“ към АМ „Тракия“. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през отсечка с извършващи се строително-монтажни работи.

Извършващите се дейности са свързани със строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, който стартираха през октомври м. г. Проектът предвижда съществуващият двулентов път до бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитния трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет.

Началото на участъка е при 35-ти км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. „Цариградско шосе“ и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от Софийския околовръстен път. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. „Стар Лозенски път“, п. в. Патриарх Герман“, п. в. „Самоковско шосе“, п. в. „Младост“. Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС - ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД. Стойност на договора за проектиране и СМР: 142 741 559,46 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на ОБЕДИНЕНИЕ „СОП –ЮГ 2018“, в което участват: „КОНСУЛТАНТСКА ИНЖЕНЕРНА ГРУПА“ ООД, „АЙСИ КОНСУЛЕНТЕН ЦИВИЛТЕХНИКЕР“ ООД, „ИПСИЛОН КОНСУЛТ“ ЕООД, „ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ЕООД и „ТРЕНКАДИС“ЕООД. Техният договор е за 1 856 808,00 лв. с ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови