Wizz Air обмисля да съди летище София

OFFNews 21 април 2017 в 15:59 12929 3

Нискотарифният превозвач Wizz Air може да съди летище София заради изравняването на таксите за обслужване на пътници на двата терминала, стана ясно на пресконференция по повод 11 години от стъпването на авиокомпанията в България.

От думите на маркетинг директора Йохан Айдхаген се разбра, че според компанията изравняването на тарифите на стария и новия терминал дава предимство на най-големия им конкурент у нас - Ryanair, който преди няколко месеца премести дейността си на Терминал 2. Доскоро разликата между таксите на двата терминала беше двойна. Сега и на двете места тя е 5,5 евро на пътник. Wizz Air е доволна от работата си на Терминал 1 и не възнамерява да се мести, но смята, че изравняването на таксите я ощетява.

Wizz Air е подала жалба до Главната въздухоплавателна администрация, която била отхвърлена. Превозвачът е подал и втора жалба, подкрепена с анализ за финансовите загуби на летището от новата ценова политика. Ако и тази жалба не бъде уважена, компанията ще се обърне към Комисията за защита на конкуренцията, съда и евентуално - към Европейския съд, стана ясно още от думите на Йохан Айдхаген.

През 2016 Wizz Air е превозила над 1,7 милиона пътници от България. Сега компанията предлага общо 44 линии от аерогарите в София, Варна и Бургас. У нас има разположени 7 самолета, сред които Airbus A321. 

Компанията обяви, че ще стане официален спонсор на тазгодишното издание на Софийския маратон - част от  партньорството й в подобни инициативи в още шест града в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

21.04 2017 в 16:22

50 години. Наизлезли повече нули да го ева.

42249

1

Denis Rizanov

21.04 2017 в 16:22

Предлагам на уй.еър да им дадат на концесия Божурище или Доброславци. За 500години. Да го стопанисват и да не плащат такси щом толкова им пречат.
А защо не да се преместят и в Горна Оряховица или Долна Митрополия.?