Wizz Air с нова политика за ръчния багаж

OFFNews 10 октомври 2018 в 14:25 14101 0

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че въвежда нова политика за багажа на пътниците от 1 ноември 2018 г.

Пасажерите ще имат право да носят на борда един безплатен ръчен багаж (40x30x20 см), а пътниците, които закупят WIZZ Priority, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см). Освен това Wizz Air ще въведе нов размер чекиран багаж от 10 кг на цени, стартиращи от едва 7 евро.

Сходни промени обяви и друг нискотарифен превозвач - Ryanair.

"Новата прозрачна и справедлива багажна политика на авиокомпанията е политика на по-голям избор за пътниците, тъй като ще позволи на клиентите на WIZZ да избират между повече от 50 варианта за ръчен и чекиран багаж в зависимост от техните индивидуални предпочитания", коментират от Wizz Air. Компанията посочва, че над 10 000 полета годишно са засегнати от закъснения, свързани с багажа, a новата политика ще ускори качването на борда и ще подобри точността на полетите.

Новата политика цели да насърчава пътниците на WIZZ да опаковат разумно и да използват услугата WIZZ Priority, която включва безплатен ръчен багаж (40x30x20 см) и багаж на колелца (55x40x23 см), които могат да бъдат качени на борда, плюс приоритетно чекиране и приоритетно качване на борда преди другите пътници, и то на цена само от 5 евро, добавят от Wizz Air.

Всички пътници с резервации без WIZZ Priority, направени преди 10 октомври, за пътувания след 1 ноември 2018 г., ще получат като компенсация към резервацията си безплатен чекиран багаж до 10 кг, а резервациите с чекиран багаж ще бъдат допълнени безплатно с WIZZ Priority.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови