Зад подпорната стена на Алепу ще изникне още един комплекс на 13 дка

OFFNews 03 юли 2020 в 16:50 7382 4

Tози триъгълник показва имотите на ГБС с площ 13 декара където ще се разположи Алепу Бриз Вилидж

На 1 юли ГБС официално съобщиха, че върху “подпорната стена”, която предизвика бурна обществена реакция, на Шофьорски плаж в местността Алепу ще бъде построен хотел "Алепу Вилидж". В сутрешния блок на бТВ те казаха, че имат още имоти в местността, но не съобщиха, че следва строителството на още един комлекс- "Алепу Бриз Вилидж". На това обърна внимание екологът и общински съветник в София Тома Белев във фейсбук профила си. “И от визуализацията, и в интервюто, пропуснаха да посочат как всъщност зад подпорния хотел Алепу Вилидж има още 13 декара курортно селище Алепу Бриз Вилидж , за което имат разрешение от РИОСВ да застроят”, написа той.

Двата курортни комплекса на практика са едно цяло, но вторият е "на втора линия". За комплекса е получено и положително становище от екоинспекцията в Бургас през декември 2017 г. Става въпрос за общо 20 878 кв. М.

И двата имота попадат в защитени зони "Ропотамо" и "Комплекс Ропотамо".

Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро не отговори днес в парламента дали ще спре строителството в защитената зона. "Ще си позволя само две думи за Алепу. Винаги съм застъпвал тезата, че когато под натиск и чрез медиите някой ти е заповядал нещо, не трябва да се прави. Не защото този човек не е прав. Възможно за себе си да е прав, но всяко едно действие на МОСВ се атакува пред съда и се плащат много солени глоби след това", каза министърът цитиран от Фокус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12285

4

Красимир

20.07 2020 в 11:30

опетков - Щото правото са си го купили от корумпираната администрация, щото не е в интерес на обществото, щото не е в интерес на България, а само в интерес на скритите зад офшорки мутри! Ясно ли ти е сега?

12505

3

jujo_si

06.07 2020 в 13:22

Защото този който според теб има законно право, няма никакво право.
Ако тези нагли мутри не бяха построили комплекса св тома блатото алепу щеше да си го има и свлачище да няма, сега блатото пресъхва и има свлачище, а наглите мутри ще застроят всичко за да "спасяват"

18551

2

Нострадамус

04.07 2020 в 10:06

Колко е хубаво на Българското черноморие:
Благодарение на добре облечените бизнесмени черноморието е превърнато в Бетономорие!
С активната подкрепа на герб Варна и Портних, с присвоените милиони от ЕС, варненското черноморие вече е лайноморие!
А за цените да не говорим- толкова е евтино, че с една от пачките по 5ОО евро на вожда, може да си прекараш охолно цяла седмица на подпорната стена на Алепу

3700

1

опетков

04.07 2020 в 06:39

Аз не виждам защо да не строи този, който има законно право на това. По добре хотели отколкото змиярници. Разбира се в рамките на разумното.