Зам.-министърът с имението с пари от ЕС даде оставка, Борисов я прие

OFFNews 17 април 2019 в 17:51 5283 9

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

Това се случи след като днес прокуратурата започна разследване срещу него за източване на пари от еврофондовете.

Преди дни съвместно разследване на Биволъ и Благоевград нюз разкри, че Манолев си е направил частно имение с пари от ЕС. То трябвало да заработи като "къща за гости", но никога не е било отворено за посетители.

Като мотив за оставката си Манолев е изтъкнал пред премиера именно стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура. Той не желаел това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев. 

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

18.04 2019 в 01:44

Добре бе, момче, ти или нямаш такова нещо, просто се изсмиваш публично на набедилите те, и отминаваш да си гледаш работата нататък. Мене, например, що никой не ме обвинява в такова? Или Пешо, от вход Ж?
Или май имаш, и започваш гузно и мътно да ръсиш мантри за морал и семейство?
Веднъж блъф може и да мине. Даже срещу печени комарджии - мошенници. Втори път - трудно. Третия път със сигурност ще те гръмнат зад салууна, и ще те хвърлят на чакалите в прерията.
Вие всичките играете с един блъф, па после плачете, че ви биели:))

Не знам кой включи тая месомелачка, но такова обезглавяване на партия не съм виждал никога. Само бях чел в учебниците по история на БКП и на ВКПБ (това в ранния СССР, за който не е чувал), и някак не ми се вярваше че е било възможно. Пък то - ей го на, пред изумения поглед на смаяната публика:)

17439

7

мнение от IP

17.04 2019 в 21:49

Драги зрители на шоуто "държава" имаме ново значение на израза "морален стандарт". Ако нарушите закона и ви разобличат, вие можете спазвайки високия морален стандарт, въведен в нашата родина гордо и безсъвестно да се укриете.

17156

5

aviatora

17.04 2019 в 21:25

Има ли някой на ръководно ниво в БГ администрацията, който да не е престъпник??????

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

17.04 2019 в 20:56

ЛОВ НА ВЕЩИЦИ???
Е няма да бъдеш вече ЗАМ управляваш ФАКТОР на ПП ГРОБ...
Ша си караш пак уикендчетата в къщата за гости.. Щото КОМПИРА и ЦацаАРИЕЛА за такива кат теб са много, много милозливи...
Пък ако са случи да си ПЛАКАТ на Баце за "борба с корупцията" в Брюксел, са утешавай, че ша търкаш наровете барем четири-пет пъти по-малко от нея..
А може и с УСЛОВНА да са разминеш с европаричките дето си изпапкал..
Щот такива като теб със задна мисъл европари и за мастити адвокати кътат..

11719

3

Краси

17.04 2019 в 20:33

Май вече е време не само оставки да подават, ами да започнат да получават и присъди.
Може ли на Иванчева с изфабрикувано обвинение без никакви доказателства и при положение, че съдът я е оправдал по обвинението за вземане на подкуп да й дадат 20 години за някакви срещи, на които нищо не се е случило, а всички комунистически разбойници от ГЕРБ, БСП и ДПС, които са замъкнали не милиони, а милиарди, да ги изкарват чисти като сълза? Кой вярва на това?
Ало, електората, събудете се!

11671

2

безпартийна

17.04 2019 в 20:31

За герберите - оставка заради милиони, за опонентите 20 години затвор за кокошка. Това е родното правосъдие.

6239

1

Izoblechitel

17.04 2019 в 19:34

хората са казали - рибата се вмирисва от към главата!