Заплаха към служител на БДЖ, разкрил фиктивен ремонт: Мъртъв си!

OFFNews 29 януари 2018 в 09:03 23863 3

Служител на БДЖ, подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив в частното предприятие "Жп тракция" е получил заплахи веднага след като Нова телевизия излъчи разследване по темата от началник в държавния жп превозвач.

Предвидливият железничар обаче е записал разговора с шефа на ремонтите в БДЖ Бойко Стоилов, който се чува съвсем ясно да казва: "Мъртъв си".

Схемата по възлагането на поръчки на новосъздадената компания "Жп тракция" от страна на жп превозвача стана част и от разследване в новата "Черна книга на правителственото разхищение". Компанията получи договори за милиони след като от обществената поръчка бяха отстранени всички възможни конкуренти.

В разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов бяха разкрити множество нарушения в БДЖ. Оказа се, че машинистите на жп компанията са принуждавани да пътуват много повече часове, отколкото би трябвало, а също така и че в компанията на работа се водят хора, които не идват на работа, а само ритат мачлета за четвъртодивизионния отбор на компанията "Локомотив БДЖ".

Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, който е централен нападател в единайсеторката, отрече всички разкрития в студиото на Нова телевизия и ги определи като лъжи. Железничарите футболисти редовно си идвали на работа.

Според бившия служебен министър на транспорта Христо Алексиев обаче това не е така. В интервю за OFFNews той заяви, че в БДЖ са назначавани хора на заплати от 1600 лева на месец само за да ритат коженото кълбо в посредственото железничарско отборче. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

3

torbalancho

31.01 2018 в 07:43

Корумпирани от всички страни, присъединявате се.. това гласи лозунга, обединени, грабим повече евро прецедателство!!!!

12415

2

senester

29.01 2018 в 12:08

В каква страна живеем! Където да бутнеш - мирише на корупция.И то не рафинирана,а най-пошла

12181

1

ivankristov

29.01 2018 в 09:23

бдж се води към умишлен фалит от сегашното управление, което прави това от 2009г. Не се отделят пари за ремонти на локомотиви и вагони, но на кой му пука важно е да върви футболният отбор на изпълнителният директор владимиров - първи секретар на комсомола по времето на виденов и първанов