Запорираха всички имоти и сметки на руския лагер на Камчия

OFFNews 04 февруари 2020 в 16:15 5001 1

Всички имоти и банкови сметки на дружеството "СОК Камчия", собственост на правителството на Москва, са запорирани заради неизплатени задължения към община Аврен и три частни компании, съобщи "Дневник".

Според информация на местната администрация в Аврен, на чиято територия се намира почивната база "Радуга", собственост на "СОК Камчия", задълженията на компанията към местния бюджет за 2019 г. са близо 500 хил. лв., формирани от неизплатени данък сгради и такса смет. Дружеството дължи и още 85 хил. лв. за минералната вода, която е ползвало.

По тази причина в момента под запрещение е цялото недвижимо имущество на компанията - терени и изградените върху тях хотелски и учебни сгради, спортни съоръжения, многофункционални зали, басейни, вили, помощни постройки и др.

Запрещение е наложено и на целият хотелски комплекс "Лонгоз", който е извън очертанията на лагера "Радуга", но също е собственост на "СОК Камчия".

"Още в края на първото тримесечие на т.г. натрупаните задължения ще нараснат с още 1.285 млн. лв. от неплатени данък сгради и такса смет", е заявил пред "Дневник" кметът на Аврен Емануил Манолов.

Според него в момента, в който се въведе в експлоатация наскоро реконструирана част от базата, дължими ще бъдат още 200 хил. лв. за издаването на необходимите разрешителни.

Проблемите с изплащането на задълженията започнали през лятото на м.г. През юни 2019 г.с голяма лихва били внесени само половината от тях, а през ноември дружеството спряло да плаща.

Манолов посочва, че постъпленията от "СОК Камчия" формират около 90% от бюджетните приходи на общината.

"Сами можете да си представите пред какво сме изправени в момента, без да знаем какво ще се случи в следващите месеци", казва той.

Всички запори върху имуществото и банковите сметки на руския лагер в Камчия са наложени между октомври миналата година и началото на тази.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови