Четирима от пострадалите в Унгария българи все още са в тежко състояние

OFFNews 16 февруари 2017 в 18:10 5437 1

Четирима от българите, които пострадаха при верижна катастрофа в Унгария вчера, все още са в тежко състояние, съобщиха от Министерството на външните работи, позовавайки се на информация на българския консул в Будапеща. 

Българка загина, а 12 нашенци бяха ранени при тежката катастрофа на магистрала близо до границата с Румъния. При инцидента загинаха още двама турци и един румънец.

Четиримата тежко пострадали са настанени в болница в Сегед. Трима от тях се намират в интензивно отделение, а един - в неврология, с тежка черепно мозъчна травма.

Други трима от пострадалите българите са настанени в отделението по травматология и се намират в сравнително добро състояние. Състоянието на майката и тримесечното й бебе е добро.

Двама от пострадалите при инцидента български граждани, настанени в болница в Мако, вече са изписани. Състоянието на пострадалата българска гражданка, която остава в болницата е стабилизирано.

Установена е самоличността на 12-те български граждани, пострадали в катастрофата, и техните близки са уведомени, увериха от министерството.

Продължава работата на унгарските власти по установяването на самоличността на загиналата при инцидента българска гражданка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови