Певицата Тони: Това, че животът става по-труден, не значи, че трябва да живееш по лесния начин

София Георгиева 07 октомври 2019 в 10:57 30841 0

Преди близо 20 г. певицата Тони навлиза като комета в българската музика. Песните й "Всичко било е насън" и "Както преди" стават хитове още при дебюта й, а и до днес са сред най-хубавите и слушани български песни.

После съдбата й се завърта и Тони изчезва от сцената. След дълго прекъсване тя отново ще има голям концерт - в Sofia Live club на 16 октомври. Това е поводът да си поговорим с нея.

- Тони, къде изчезна и как се появи отново?

Не съм изчезвала съвсем. По-скоро не съм била в медийното пространство, но винаги съм работила по един или по друг начин, независимо дали съм била на сцена или във студио. Освен, че съм позната като певицата Тони, аз от 15 години озвучавам анимации и това е другата ми страст.

- Какво озвучаваш?

- Много неща. Главно в Disney Chanel и Cartoon Network. Там пея песнички, които са адаптирани на български. Може би най-известната е от "Замръзналото кралство". Там има една тролка, която се казва Булда. Тя пееше за любов и искаше да ожени Ана и момчето и аз пея за любовта там.

- Много хора те познаваме и знаем песните ти. Би ли разказала как се влюби в музиката?

- Ще започна от там, че моят баща е музикант - неизвестен никому. Той пътуваше доста често по кораби. Може би от него идва някакъв талант, който се е предал у мен. Той ме е запалвал за музика, аз самата обичам да пея.

- След успешия ти дебют преди 20 г. какво искаш сега да кажеш на хората?

- Преди 20 г. бях доста по агресивна, удрях по масата, когато искаш да кажа нещо. Сега някак си не губя енергия в неща, за които знам, че хората няма да разберат какво искам да кажа.

- Това означава ли, че си се предала?

- Не. В никакъв случай. Може би е мъдрост. Предпочитам да не насочвам енергията си към неща, които никой няма да чуе. През 2017 г. беше последния сингъл, който пуснах, казваше се "Пробуждане" и се опитах да кажа: "Ей, хора, пробудете се! Това, че животът става по-труден, не значи, че трябва да живееш по лесния начин."

- А според тебе каква е причината днес хората да не те чуват?

- Според мен това не е само в България. Животът стана прекалено свързан с пари, с това да бъдем популярни и известни, а това не е основното. Когато певецът е артист, той знае какво прави на сцената. Има различни формати, които създадоха едни хора, които наистина са талантливи, Господ ги е докоснал, но когато излязат от това риалити, не могат да бъдат артисти. Те са просто едни добри певци. Да бъдеш артист значи да изживееш своя битка, да минеш живота си в нея и да имаш послание. А те не знаят посланието на живота си.

А твоето послание кое беше?

Последното ли?

Да кажем "голямото", посланието, с което проби, когато беше на техните години.

Аз нямах достатъчно самочувствие , че съм добър артист. Просто исках да правя готина музика, независимо от това дали ще стана популярна или не. В началото дори избягвах интервюта, защото се притеснявах. За мене сцената е следствие на това, че обичам да правя музика. Човек, който просто иска да бъде популярен, не може да бъде истински артист. Аз имах късмета да имам до себе си мъж, който изкарваше много пари и казваше "Прави каквото искаш". Бях облагодетелствана от това, че не съм принудена да гоня популярност и затова посланията бяха много искрени. Разказавала съм това, което съм усещала в живота ми, това, с което съм се сблъсквала. Винаги съм била много искрена, колкото и да дразнеше това.

- Кого е дразнело това?

- Всякакви пиари се бъркаха, обясняваха ми "ти трябва да приличаш на това", ти трябва да го направиш това еди как си. Аз им казвах: "Хора, аз не съм това, не мога да бъда!" Искам да бъда себе си. Дори да ме мислят за задръстена, за тъпа - не ме интересува. Аз искам да бъда себе си. 

- А тези, които слушаха пиарите си, оцеляха ли?

- Ами, може би успяха да изкарат пари. За мен едно послание трябва да стои във вечността. Трогателно е, когато на концертите виждаш 10-годишни деца, които ти правят сърчица с ръчички и пеят песните, които аз съм пяла преди 20 г.

Скоро имаш концерт, разкажи ни за него.

В Sofia Live club, на 16 октомври от 21 часа. Музикантите са Краси Тодоров от Jeremy (пиано), Росен Ватев (барабани), Радослав Славчев (бас) и новото популнение е един китарист, за когото искам специално да разкажа. Той се казва Щерион Пилидов, а Теодора Радилова ще бъде беквокал. Защо ги харесах двамата? Може да не са най-популярните, но толкова сериозни и отговорни музиканти не бях срещала.

С тях ще направим и две съвсем нови парчета.

Какво те вдъхнови за концерта?

От 3 години работя във Voice academy. Първите две години не исках да пеям преподавах, но не исках аз да пея, не харесвах гласа си. Когато човек е преподавател, става прекалено критичен. Съвсем инцидентно моят пианист Краси дойде и каза: "Тони, какво правиш, дай да направим някакъв лайв". Аз му казах: "Да, добре, ще направим", но не си го мислех сериозно. После дойде лятото и изведнъж нещо се отключи, започнах да копнея да пея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови