Цонко Цонев: Кметицата заличава рок историята на Каварна

Владимир Йончев 30 май 2017 в 19:54 19213 7

На задната лява врата на колата са подписите на всички от Deep Purple

Г-н Цонев, днес общинския съвет реши да продаде легендарния автомобил, на който се подписваха всички звезди, които идваха в Каварна. Как ще коментирате това?

Като изключително тъпоумно. Това е поредна стъпка към заличаване на рок историята на Каварна. Първо отмениха новогодишния концерт на Йорн Ланде и Кикимора. След това махнаха винилите на легендарните рок музиканти от спортната зала. Преди няколко дни се отмени и самият рокфест. И накрая за капак продават и колата с автографите на легендарни музиканти, актьори, спортисти.

Чии подписи са на нея?

Първият беше на Алис Купър. На цялата задна лява врата са подписите на всички от Deep Purple. На колата са автографите на Джой ди Майо (Manowar), Джоуи Темпест (Europe), Таря Турунен (Nightwish), Шарън ден Адел (Whitin Temptation), Саймън Райт (DIO и AC/DC), Дий Снайдер (Twisted Sisters) се подписа последен от музикантите. От спортистите там са подписите на легендарнитя Сергей Бубка, на Анатолий Карпов, на режисьора Емир Костурица, на актьора Том Беринджър.

Най-големият играч на голф за всички времена Гари Плеър като се подписа на колата каза, че е бил в много коли, возили са го в Елисейския дворец и Белия дом, но такава кола не е виждал през живота си.

Какви бяха аргументите на общинските съветници за това решение?

Аз не ги разбрах. Мотивът на кметицата е, че не можела да се вози в тая кола. Нямаше ясно изразени аргументи. Може би истинските мотиви са, че общината е затънала в дългове и се надяват като я продадат за 30 000 лева да си оправят дереджето. Аз им казах, че това е история, музей, който ще остане за поколенията, за каварненци, които през всичките тези години печелеха от фестивалите. За мене е тъпо да се продава такова богатство, което със всяка изминала година ще става по-ценно.

А кметицата в каква кола се вози, че не може в тая?

Джип Хюндай Санта Фе, пак останал от мое време. Тази кола с автографите си е в движение, аз докато бях, се возех само в нея. Тя си е в движение, 2009 г. е купена, може да я кара. Сега й гласуваха 80 000 лева за нова кола и бус, но още не са купени. При цялата мизерия на общината, нови коли за 80 000 лева ще си купува...

Кметицата Нина Ставрева е от БСП, но общинските съветници са от различни партии...

Най-вече са от ГЕРБ и БСП.

Те как гласуваха?

Решението се гласува от ГЕРБ и БСП. Каквато и глупост да предложи БСП, ГЕРБ винаги я подкрепят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

31.05 2017 в 09:32

30001 лв. Някой? :)


Аз имам 2,78лв, спестени от банички. Мислех да ги дам за сянка под чадър от 15ст, но се включвам в наддаването. Влизам с 2,78лв.

15414

6

Hihi1981

31.05 2017 в 08:47

За Каварна добро или нищо!!!

29585

5

Izalina

31.05 2017 в 07:14

Аз пък си мисля, че това не е чак толкова лоша идея, нито особено висока стойност.
Поне има шанс да отиде при някой истински ценител. Сори, Кметъл, ама каварненци не са такива.

Всеки автограф сам по себе си би могъл да достигне и по висока цена един ден, ама не и след ежедневна експлоатация на автомобила.
30001 лв. Някой? :)