Завръщането на 90-тарската музика и яките домашни партита

OFFNews | 18 април 2019 в 11:55 | 5775 |1

Музиката на 90-те години беше толкова разбиваща, че и досега поколения наред хора я слушат по радиостанциите и у дома. Това накара и "Терминал 1" да стане домакин на специална поредица от партита, наречена "90’s Kids" ("Деца на 90-те"), в която всеки месец да събира на едно място почитателите на яките парчета от края на миналия век.

Следващият такъв купон е утре, 19 април, петък, от 21:00 часа, където само срещу 6 лева вход ще може да се разбиете заедно с няколкостотин други маниаци като вас.

Както винаги, диджеите на вечерта ще бъдат нейните инициатори Пламена Гиргинова и Николай Важаров, които отговориха на няколко въпроса по повода, които ви представяме в OFFNews.

Вие самите 90s kids ли сте?

Николай: Хаха, условно е. Аз считам себе си за 90’s kid, тъй като пубертетът ми мина през 90-те и тогава беше времето, в което се научих да слушам музика. В моята глава аз и хората от моето поколение - това сме 90’s kids.

Пламена: Аз всъщност съм родена почти в началото на 90-те, но възприемам себе си също за 90s kid, тъй като съм израснала покрай двете си по-големи сестри, така че около мен като дете се слушаше много Продиджи и Нирвана... Също така си спомням как и двете се бяха подстригали и имаха подобни ризи като идола си Кърт Кобейн. Още от малко усещах как тази музикална епоха ще ми повлияе много!

Как ви хрумна концепцията за 90‘s Kids Party?

Николай: Говорихме си с приятели как ни се иска да се върне усещането за домашните купони през 90-те - запечатало ми се е в паметта как съм в една къща в Горна Баня, слушаме Poison на Продиджи и един съученик скача от втория етаж директно върху масата в средата на хола... Как полудяваме на Josh Wink... Как се блъскаме един друг на Offspring - Come out & play...

Пламена: Като стана дума за Оффспринг, има документирано как през 99-а на един абитуриентски бал (аз съответно съм малко 10-годишно момиченце с лилава сатенена рокличка) куфея и въртя коса на „Pretty fly for a white guy“. Трудно друга епоха може да се сравни с 90-те като парти вайб. Затова и решихме да пренесем и върнем точно тези години в клубовете с това парти.

С какво се отличава 90s kids от други подобни партита? Бихте ли го оприличили като “ретро парти”?

И двамата: Както споменахме, идеята на 90’s kids е да се почувстваш все едно си на домашен купон през 90-те. За нас това не е клишираното ретро парти, на което се изреждат просто най-големите хитове от минали времена. Не мисля, че някога ще пуснем It‘s my life на Bon Jovi, нито пък песента със същото заглавие на Dr. Alban. Идеята е, ако пускаме известни песни, то те да са на групи, които наистина сме харесвали, като Pearl Jam, Bestie Boys, Rage against the machine, както и песни, които тогава бяха доста популярни, но сега трудно можеш да чуеш някъде като Meet her at the love parade, Beatbox rocker, Born Slippy, Sonic Empire, Open your eyes на Guano Apes.

Вярно ли е, че освен музиката, и публиката се държи 90s? Чухме, че често се случва да има пого, а дори и “stage dive“?

И двамата: Като диджеи, ние имаме много други различни концепции, но това е единственото парти, на което се чувстваме като “музиканти” - на концерт, на сцена. Точно това е най-якото за нас като преживяване - че публиката е адски инволвирана, реагира бурно на почти всяко парче. Като логиката, по която редим песните, е такава, че се стараем да се получи изграждане и кулминация някъде към 01:00 - и да, тогава се е стигало и до пого на песни като Du hast, Basket Case, In bloom... Stage dive мисля, че се е случвало на два пъти, не сме сигурни, че помним точно, но мислим, че беше на Smack my bitch up - едно момче се качи буквално пред нас на сцената, обърна се към мен, усмихна се, направи ми знак с палец нагоре и се хвърли в тълпата... Честно, очаквах да се пребие, но хората го хванаха и го понесоха “по вълните” директно към единия бар.

И публиката ви ли е 90s kids?

И двамата: Първото издание на 90s kids всъщност беше в много по-малък клуб, като идеята беше партито да е почти само за нас и наши приятели... основно родени между 80-та и 90-та година. Още тогава дойдоха много повече хора, отколкото очаквахме и сега вече редовно събираме между 700-1200 човека, като измежду тях има супер редовни фенове на по 18-20 години, за наше голямо учудване и радост.

6. Имате ли вие любими 90‘s парчета, които пускате и има ли такива, които са най-любими на публиката?

И двамата: Едни от най-любимите ни парчета са Nirvana - Rape me, Pearl Jam - Even Flow, Alient Ant Farm - Smooth criminal. Иначе, публиката логично избухва най-много на популярни парчета като Prodigy - Out of space, RHCP - Give it away, RATM - Killing in the name of.

Препоръчани материали
Ирко

Рейтинг : 1005

20.04 2019 в 10:32 1
+ 0
- 0
Любимото ми парти и най-готините диджеи в София!m/ ♡